AcasăBucătăriiindian

Bucătăria indiană: o lume de arome și tradiție

Bucătăria indiană a fost lăudată de secole pentru aromele sale bogate, condimentele și tehnicile unice de gătit. Este o bucătărie care este plină de tradiție, dar care a evoluat de-a lungul timpului pentru a încorpora arome și ingrediente noi. De la cremoasele kormas din nordul Indiei până la curry picant din sud, bucătăria indiană oferă o lume de arome de neegalat. Dar nu este vorba doar despre gust - mâncarea indiană este și despre experiență. Fie că este vorba de un thali cu prietenii și familia sau de o doză fierbinte pe străzile din Mumbai, mâncarea indiană este menită să fie savurată și savurată. Și odată cu creșterea restaurantelor indiene și a camioanelor cu mâncare în orașele din întreaga lume, nu a fost niciodată mai ușor să explorezi lumea diversă și delicioasă a bucătăriei indiene. Așadar, veniți într-o călătorie culinară care vă va duce de la străzile pline de viață din Delhi până la tărâmurile senine ale Kerala și descoperiți de ce mâncarea indiană este iubită de atât de mulți.

Variante regionale și mâncăruri indiene populare

Bucătăria indiană este incredibil de diversă, fiecare regiune a țării având propriile sale arome, ingrediente și tehnici de gătit. Unele dintre cele mai populare bucătării regionale includ:

Bucătăria Indiei de Nord

Bucătăria din nordul Indiei se caracterizează prin mâncărurile sale bogate și cremoase și prin utilizarea produselor lactate precum ghee și paneer. Unele dintre cele mai populare preparate din această regiune includ:

Pui cu unt

Puiul cu unt este un preparat cremos, pe bază de roșii, care este făcut cu bucăți de pui dezosate care au fost marinate într-un amestec de iaurt și condimente. Puiul este apoi gătit într-un sos bogat de roșii și smântână, care este asezonat cu un amestec de condimente precum chimen, coriandru și garam masala.

Chole Bhature

Chole bhature este un fel de mâncare popular pentru micul dejun în India de Nord, care constă din năut picant (chole) și pâine prăjită (bhature). Năutul este gătit cu un amestec de condimente precum chimen, coriandru și turmeric și este adesea servit cu o praf de iaurt și o garnitură de murături.

Bucătăria Indiei de Sud

Bucătăria din sudul Indiei este cunoscută pentru mâncărurile sale picante și aromate și pentru utilizarea de ingrediente precum nucă de cocos, tamarind și frunze de curry. Unele dintre cele mai populare preparate din această regiune includ:

Doza

Dosa este o clătită crocantă, savuroasă, care este făcută dintr-un aluat de orez fermentat și linte. De obicei, este servit cu o umplutură de cartofi picant și o varietate de chutneys și sambar (o supă aromată de linte).

Idli

Idli este o prăjitură moale, pufoasă, aburită, care este făcută dintr-un aluat de orez fermentat și linte. De obicei, este servit cu o varietate de chutneys și sambar și este un fel de mâncare popular pentru micul dejun în India de Sud.

Bucătăria din India de Vest

Bucătăria din India de Vest se caracterizează prin utilizarea fructelor de mare și a nucii de cocos, precum și prin aromele sale picante și picante. Unele dintre cele mai populare preparate din această regiune includ:

Vindaloo

Vindaloo este un curry picant și picant care este făcut cu carne de porc, pui sau miel și este aromat cu un amestec de condimente precum chimen, coriandru și ardei iute roșu. Felul de mâncare este de obicei servit cu orez sau pâine.

Dhokla

Dhokla este o gustare aburită care este făcută dintr-un aluat de orez fermentat și năut. Este de obicei aromat cu un amestec de condimente precum chimen, coriandru și turmeric și este adesea servit cu un chutney picant.

Bucătăria din India de Est

Bucătăria din India de Est se caracterizează prin utilizarea uleiului de muștar și a peștelui, precum și prin aromele sale dulci și acrișoare. Unele dintre cele mai populare preparate din această regiune includ:

Curry Chingri Malai

Chingri malai curry este un curry cremos și aromat care este făcut cu creveți, lapte de cocos și un amestec de condimente precum chimen, coriandru și turmeric. Felul de mâncare este de obicei servit cu orez sau pâine.

Litti Chokha

Litti chokha este o gustare populară în India de Est, care constă din bile de grâu prăjite (litti) care sunt umplute cu un amestec de făină prăjită și condimente. Bilele sunt de obicei servite cu un chokha picant (un fel de mâncare de legume piure).

indian Idei de masă
Nuci condimentate dulci iute

Reteta Nuci condimentate dulce-iute se poate face in aproximativ 30 de minute . Pentru 71 de cenți per porție , această rețetă acoperă 11% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 251 de calorii , 8 g de proteine și 19 g de grăsimi . Această rețetă servește 8. Funcționează bine ca garnitură ieftină. Vă este adus de Taste of Home. Mergeți la magazin și cumpărați ienibahar măcinat, coriandru măcinat, sare și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetarian și prietenoasă cu fodmap . Cu un scor de 41% , acest fel de mâncare este solid. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Nuci condimentate dulci , Nuci condimentate dulci și sărate și Nuci de ziar: Nuci condimentate indiene cu nucă de cocos .

Salată indiană de castraveți

Nu poți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încearcă Salata indiană de castraveți. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 2 g de proteine , 5 g de grăsimi și un total de 66 de calorii . Această rețetă servește 6. Pentru 42 de cenți per porție , această rețetă acoperă 3% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este tipică bucătăriei indiene. Această rețetă de la Taste of Home necesită castraveți, coriandru opțional, ardei jalapeno și iaurt. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, lacto ovo vegetariană și primară . De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 15 minute . În general, această rețetă câștigă un scor foarte prost (dar încă reparabil) de 0% . Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Salată de cartofi cu mărar și turmeric în stil indian , Salată de varză în stil indian și Supă de linte roșie condimentată indiană .

Salata Salpacio

Dacă doriți să adăugați mai multe rețete fără gluten, fără lactate și 30 de rețete întregi în cutia de rețete, Salata Salpacio ar putea fi o rețetă pe care ar trebui să o încercați. Pentru 2,15 USD per porție , această rețetă acoperă 27% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Acest fel principal are 826 de calorii , 28 g de proteine și 73 g de grăsime per porție. Această rețetă servește 6. Această rețetă de la Foodnetwork necesită morcovi, frunze de pătrunjel, bețișoare de chips de legume și ceai verde. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 33 de minute . În general, această rețetă câștigă un scor destul de bun cu lingură de 67% . Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: salată kachumber sau salată kuchumber – salată indiană de legume , salată kachumber sau salată kuchumber – salată indiană de legume și salată kachumber sau salată kuchumber – salată indiană de legume .

Supă de porumb indian Mohawk

Dacă aveți aproximativ 1 oră și 30 de minute de petrecut în bucătărie, supa de porumb indian Mohawk ar putea fi o rețetă grozavă fără gluten și fără lactate de încercat. Pentru 2,35 USD per porție , această rețetă acoperă 31% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 37 g de proteine , 10 g de grăsimi și un total de 407 de calorii . Această rețetă servește 6. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Funcționează bine ca fel principal indian. Este perfect pentru iarnă . Un amestec de rutabaga, apă, omină și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Vă este adus de Allrecipes. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 84% . Acest scor este super. Rețete similare sunt supa de linte roșie condimentată indiană , supa de linte de inspirație indiană și brioșele cu porumb cu porumb proaspăt .

Orez indian pilaf

Indian Rice Pilaf este un fel principal fără gluten și fără lactate . Pentru 1,83 USD per porție , această rețetă acoperă 12% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 371 de calorii , 30 g de proteine și 9 g de grăsimi . Această rețetă servește 4. Această rețetă de la Allrecipes are 18 fani. Un amestec de bulion de pui, pudră de curry, cuișoare măcinate și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este necesar pentru a face această rețetă atât de aromată. Este o rețetă prietenoasă cu bugetul pentru fanii mâncărurilor indiene. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . În general, această rețetă câștigă un scor solid de 48% . Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Pilaf de orez cu nuci de pin (Piñon Rice Pilaf) , Pilaf de linte indian și Pilaf de mazăre din India de Est .

Tofu Vindaloo

Tofu Vindaloo ar putea fi doar rețeta indiană pe care o cauți. Această rețetă face 6 porții cu 418 calorii , 15 g de proteine și 29 g de grăsime fiecare. Pentru 1,94 USD per porție , această rețetă acoperă 23% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 75 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Un amestec de ceapă, fasole garbanzo, ciuperci și o mână de alte ingrediente este tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Funcționează cel mai bine ca fel principal și se face în aproximativ 1 oră . Vă este adus de Allrecipes. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană . Cu un scor de 87% , acest fel de mâncare este minunat. Rețete similare includ Tofu Vindaloo , Tofu Vindaloo și Tofu Vindaloo .

7 Salata de legume

Nu poți avea niciodată prea multe rețete de aperitive, așa că încearcă 7 Salate de legume. Această rețetă fără gluten, fără lactate, paleolitică și lacto ovo vegetariană servește 12 și costă 37 de cenți per porție . O porție conține 51 de calorii , 1 g de proteine și 3 g de grăsimi . Această rețetă de la Taste of Home necesită dovlecei, arpagic, mazăre și ceapă. 5 persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . În general, această rețetă câștigă un scor nu atât de grozav de 29% . Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și salata kachumber sau salata kuchumber – salată indiană de legume , salata kachumber sau salata kuchumber – salată indiană de legume și salata kachumber sau salata kuchumber – salată indiană de legume .

Broșe de carne și cartofi

Meat 'n' Potato Kabobs este un fel principal care servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 27 g de proteine , 5 g de grăsimi și un total de 268 de calorii . Pentru 2,71 USD per porție , această rețetă acoperă 22% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Un amestec de condimente pentru friptură, apă, roșii cherry și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Vă este adus de Taste of Home. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate și 30 de ani . În general, această rețetă câștigă un scor destul de bun cu lingură de 72% . Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au apreciat și Cotlete de cartofi (clătite indiene cu cartofi umplute cu carne) , Broșe cu friptură și cartofi și Broșe cu friptură și cartofi .

Mingi de sănătate I

Health Balls I este un aperitiv fără lactate . Această rețetă face 24 de porții cu 154 de calorii , 3 g de proteine și 8 g de grăsimi fiecare. Pentru 31 de cenți per porție , această rețetă acoperă 4% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu multor oameni le-a plăcut cu adevărat acest preparat indian. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Dacă aveți la îndemână granola, cereale de orez, unt de arahide natural și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 de minute . Vă este adus de Allrecipes. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 21% . Acest scor este destul de prost. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Biluțe superalimentare energizante {paleo} + Beneficii pentru sănătate ,Biluțe din fulgi de ovăz cu unt de arahide cu nucă de cocos (alias bile de zăpadă) și bile cu fulgi de ovăz cu unt de arahide și nucă de cocos (alias bile de zăpadă) .

Salată de fructe cu curry de pui

Salata de fructe cu curry de pui ar putea fi doar rețeta indiană pe care o căutați. Acest fel principal are 373 de calorii , 34 g de proteine și 10 g de grăsimi per porție. Pentru 2,9 USD per porție , această rețetă acoperă 16% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. Dacă aveți la îndemână mere, suc de lămâie, struguri și alte câteva ingrediente, o puteți face. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 20 de minute . Vă este adus de Taste of Home. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 64% . Acest scor este solid. Rețete similare sunt Salata de pui și curry cu fructe , Salata de pui cu curry și fructe de vară și Salată de fructe cu sos de curry și miere .

Videoclipuri pentru a face mâncăruri diferite în stil indian
50 Rs Best Desi Food 8 in One Rangli Punjabi Thali Street Food IndiaMâncare de stradă India 50 Rs Cea mai bună mâncare Desi Mâncare de stradă indiană 8 într-un Rangli Punjabi Thali Punjab Mâncare de stradă Mâncare de stradă ...
60/- Rs Pammi da Level 3000 Nashta Indian Street Food Chole Bhature, Poori Aloo, Samose CholeBest Food Vlogs Gazab Nashta Street Food India 60/- Rs Pammi da Level 3000 Nashta Indian Street Food Chole Bhature, ...
Cea mai ieftină mâncare din India Doar 10 Rs/- Aloo Dum & 7 Pakoda diferite disponibile Street Food IndiaBună, sunt Arjun, bun venit pe canalul meu YouTube Indian Food Explorer Cea mai ieftină mâncare din India Doar 10 Rs./- Aloo Dum & 7...
Trebuie sa incerci inainte sa mori!! 10 cele mai bune alimente indiene!!URMĂȚI CANALUL NOSTRU PRINCIPAL » BEFRS MERCH » Urmărește-ne...
Să mănânc doar mâncare coreeană timp de 24 de ore🇰🇷
Sfaturi și trucuri pentru mesele indian
Idei suplimentare de meniu legate de mâncare indian
Verificați site-ul nostru