AcasăMetode de gătitAlbire

Master Blanching: sporește-ți abilitățile de gătit

Te-ai săturat să gătești în exces legumele sau să gătești puțin carnea? Vrei să-ți duci abilitățile de gătit la nivelul următor? Atunci este timpul să stăpânești arta albirii! Albirea este o tehnică de gătit simplă, dar eficientă, care presupune fierberea pentru scurt timp a alimentelor în apă și apoi scufundarea imediată în apă cu gheață pentru a opri procesul de gătire. Albirea nu numai că ajută la păstrarea culorii, texturii și a savorii alimentelor, dar face și mai ușor să curățați, feliați și tăiați anumite ingrediente. Indiferent dacă ești un bucătar începător sau un bucătar experimentat, a învăța cum să se albi este o abilitate esențială care poate crește calitatea mâncărurilor tale. Așadar, de ce să nu-ți sporești abilitățile de gătit stăpânind arta de a albi? În acest articol, vă vom ghida prin elementele de bază ale albirii și vă vom oferi câteva sfaturi și trucuri pentru a vă face felurile de mâncare albite și mai delicioase.

Cum să albesc

Acum că știți care sunt beneficiile albirii, haideți să trecem prin pașii despre cum să vă albiți. Procesul este simplu și, odată ce înțelegi, vei putea să albi orice cu ușurință.

Pasul 1: Pregătiți echipamentul

Înainte de a începe albirea, asigurați-vă că aveți toate echipamentele necesare. Veți avea nevoie de o oală mare cu apă clocotită, un bol cu apă cu gheață, o lingură cu fantă sau un skimmer și o strecurătoare.

Pasul 2: Pregătiți mâncarea

Pregătiți-vă mâncarea spălând-o bine și tăind toate părțile nedorite. Dacă albi legumele, tăiați-le în bucăți mici sau lăsați-le întregi dacă sunt mici. Dacă albiți fructe sau nuci, le puteți lăsa întregi.

Pasul 3: Albește mâncarea

Aduceți o oală mare cu apă la fierbere. Adăugați alimentele în apa clocotită și gătiți pentru o perioadă scurtă, de obicei între 30 de secunde și 2 minute, în funcție de tipul de mâncare. Folosiți o lingură cu fantă sau un skimmer pentru a îndepărta alimentele din apa clocotită și aruncați-o imediat într-un vas cu apă cu gheață pentru a opri procesul de gătire.

Pasul 4: Scurgeți mâncarea

Odată ce mâncarea s-a albit și s-a răcit, scoateți-l din apa cu gheață cu o lingură sau un skimmer și puneți-l într-o strecurătoare pentru a se scurge. Scuturați orice exces de apă și uscați mâncarea cu un prosop curat.

Videoclipuri pentru a face mâncăruri diferite în stil Albire
Tehnica Master - Albirea Legumelor Verzi Sous VideChiar și o tehnică atât de simplă precum albirea legumelor verzi poate fi îmbunătățită folosind Sous Vide. Gândește-te singur - Ce culoare este...
Cum să albiți legumeleNume: Melissa Fabbio Biografie: Melissa Fabbio este un bucătar profesionist originar din Austin, TX. În prezent este supervizorul de patiserie pentru...
Cum să albiți: Înapoi la elemente de bază, Albire 101Nu mai gătiți niciodată acele verdețuri fragede cu acest videoclip pas cu pas despre albire ca un profesionist!
Cum se fierbe busuiocul
9 - Albire / Pregătire [Ballarini - Tehnici de gătit]
Sfaturi și trucuri pentru mesele Albire
Idei suplimentare de meniu legate de mâncare Albire
Verificați site-ul nostru