AcasăEvenimenteToamna

Gătit de toamnă: rețete și idei de sezon

Pe măsură ce vremea începe să se răcească și frunzele devin galben-aurii și roșii, nu există nimic ca senzația confortabilă de toamnă. Și ce modalitate mai bună de a sărbători decât cu niște rețete de sezon delicioase? De la tocănițe copioase și supe până la deserturi condimentate cu dovleac, gătit de toamnă oferă o gamă largă de opțiuni pentru a satisface orice poftă. Dar nu este vorba doar despre mâncare – gătitul de toamnă este și despre experiență. Este vorba de a te aduna în jurul mesei alături de cei dragi și de a te bucura de căldura mâncării reconfortante. În calitate de marketer digital și scriitor de conținut, am avut plăcerea de a crea numeroase rețete și conținut cu tematică de toamnă pentru clienți. Și permiteți-mi să vă spun că este ceva special în modul în care rețetele de toamnă sunt primite online. Oamenii nu se pot satura de aromele calduroase si aromele reconfortante care vin cu acest sezon. Deci, fie că sunteți în căutarea unor noi idei de rețete sau doar doriți să vă inspirați, gătitul de toamnă are ceva pentru toată lumea. Să ne scufundăm!

Ingrediente populare de toamnă și beneficiile lor pentru sănătate

Gătitul de toamnă este totul despre ingrediente. Sezonul oferă o gamă largă de opțiuni aromate, care nu sunt doar delicioase, ci și pline de beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre cele mai populare ingrediente de toamnă și de ce ar trebui să le incluzi în mesele tale.

Dovleac

Dovleacul este, fără îndoială, cel mai popular ingredient de toamnă și pentru un motiv întemeiat. Această legumă versatilă este plină de vitamina A, care este esențială pentru menținerea vederii și a pielii sănătoase. Este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, care pot ajuta la reglarea digestiei și la promovarea sațietății. În plus, are un conținut scăzut de calorii, ceea ce îl face un plus excelent pentru orice masă.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre dovleac este că poate fi folosit atât în mâncăruri dulci, cât și sărate. De la plăcintă cu dovleac și pâine cu dovleac până la supă de dovleac și risotto cu dovleac, posibilitățile sunt nesfârșite. Deci, de ce să nu fii creativ și să experimentezi cu acest favorit de toamnă?

Merele

Merele sunt un alt favorit de toamnă care oferă o varietate de beneficii pentru sănătate. Sunt pline de vitamina C, care este esențială pentru stimularea sistemului imunitar și promovarea pielii sănătoase. De asemenea, sunt bogate în fibre, care pot ajuta la reglarea digestiei și la promovarea sațietății. În plus, au un conținut scăzut de calorii, ceea ce le face o opțiune excelentă de gustare.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre mere este că pot fi folosite atât în mâncăruri dulci, cât și sărate. De la plăcintă cu mere și crumble de mere până la sos de mere și cidru de mere, există atât de multe moduri de a te bucura de acest fruct de toamnă. În plus, se potrivesc bine cu alte ingrediente de toamnă precum scorțișoara și nucșoara, făcându-le un plus versatil pentru orice rețetă.

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt o bază de toamnă care oferă o varietate de beneficii pentru sănătate. Sunt pline de vitamina A, care este esențială pentru menținerea vederii și a pielii sănătoase. De asemenea, sunt bogate în fibre, care pot ajuta la reglarea digestiei și la promovarea sațietății. În plus, au un conținut scăzut de calorii, ceea ce le face un plus excelent pentru orice masă.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre cartofii dulci este că sunt incredibil de versatili. Ele pot fi prăjite, piure sau chiar folosite ca bază pentru supe și tocane. De asemenea, se potrivesc bine cu alte ingrediente de toamnă, cum ar fi scorțișoara și nucșoara, făcându-le un plus excelent pentru orice rețetă.

Toamna Idei de masă
Supă cremoasă de șuncă și porumb

Supa cremoasă de șuncă și porumb ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 35 g de proteine , 15 g de grăsimi și un total de 347 de calorii . Această rețetă servește 7. Pentru 2,15 USD per porție , această rețetă acoperă 15% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este perfect pentru toamna . Dacă aveți la îndemână ardei, ceapă, ardei gras și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 30 de minute . Vă este adus de Taste of Home. Cu un scor de 26% , acest fel de mâncare nu este atât de super. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: supă cremoasă de legume cu porumb , cum se face supă cremoasă de legume cu porumb , Ciorbă cremoasă de șuncă de cartofi și porumb și Ciorbă cremoasă de șuncă de cartofi și porumb .

Caserolă de cartofi cu șuncă

Caserola cu șuncă și cartofi scoși ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru felul principal. Pentru 1,58 USD per porție , această rețetă acoperă 26% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. O porție conține 529 de calorii , 20 g de proteine și 18 g de grăsimi . Mergeți la magazin și luați sare, șuncă, cartofi și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Toamna va fi și mai specială cu această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 25 de minute . Această rețetă de la Taste of Home are 13 fani. În general, această rețetă câștigă un scor bun cu lingură de 79% . Rețete similare sunt caserola cu șuncă și cartofi, cartofi cu șuncă și cartofi cu șuncă .

Supă cu brânză

Dacă doriți să adăugați mai multe rețete fără gluten în cutia dvs. de rețete, Supa cu brânză ar putea fi o rețetă pe care ar trebui să o încercați. Acest fel principal are 410 de calorii , 22 g de proteine și 30 g de grăsime per porție. Această rețetă servește 6 și costă 1,76 USD per porție. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Este perfect pentru toamna . Mergeți la magazin și luați unt, cartofi, jumătate și jumătate și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră . Vă este adus de Foodnetwork. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 39% . Acest scor nu este atât de super. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Ciorba cu brânză , Ciorba de tortilla cu brânză și Ciorba de hamburger cu brânză .

Supă copioasă de fasole bleumarin

Dacă doriți să adăugați mai multe rețete fără gluten, fără lactate și ketogenice în cutia dvs. de rețete, Hearty Navy Bean Supp ar putea fi o rețetă pe care ar trebui să o încercați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 189 g de proteine , 135 g de grăsimi și un total de 2190 de calorii . Această rețetă servește 10 și costă 3,28 USD per porție. Această rețetă de la Taste of Home are 80 de fani. Funcționează bine ca fel principal. Toamna va fi și mai specială cu această rețetă. Un amestec de sare și piper, bulion de pui, pătrunjel și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 15 minute . În general, această rețetă câștigă un scor minunat de 99% . Încercați Ciorba de fasole bleumarin copioasă , supă de fasole marine copioasă vegană și supă de fasole bleumarin pentru rețete similare.

Caserola lui Sandy

Nu poți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încearcă Sandy's Casserole. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 32 g de proteine , 26 g de grăsimi și un total de 562 de calorii . Această rețetă servește 6. Pentru 1,87 USD per porție , această rețetă acoperă 19% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Mulți oameni au făcut această rețetă, iar 113 ar spune că a fost perfectă. Este perfect pentru toamna . Mergeți la magazin și luați lapte, macaroane coate, supă de pui și alte câteva lucruri pentru a o prepara astăzi. Vă este adus de Allrecipes. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 50 de minute . Cu un scor de 76% , acest fel de mâncare este solid. Încercați Sandy D'amato's Tuna Noodle Casserole (mai ușoară) , Sandy și Crab Sandy pentru rețete similare.

Dovleac de toamna

Reteta Autumn Squash se poate face in aproximativ 35 de minute . O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 5 g de proteine , 28 g de grăsimi și un total de 385 de calorii . Această rețetă servește 2. Pentru 69 de cenți per porție , această rețetă acoperă 12% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Funcționează bine ca garnitură. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și cumpărați zahăr brun, zahăr brun, muștar și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Vă este adus de Taste of Home. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 39% . Acest scor este destul de prost. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Tort de mere de toamnă cu glazură de caramel , plăcintă de mere de toamnă și pâine de bere de toamnă .

Tocană ușoară la cuptor

Dacă doriți să adăugați mai multe rețete fără gluten și fără lactate în cutia de rețete, tocană ușoară la cuptor ar putea fi o rețetă pe care ar trebui să o încercați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 19 g de proteine , 5 g de grăsimi și un total de 294 de calorii . Această rețetă servește 6 și costă 1,59 USD per porție. Funcționează bine ca fel principal destul de ieftin. Vă este adus de Taste of Home. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Toamna va fi și mai specială cu această rețetă. Mergeți la magazin și luați cartofi, ceapă, ulei de canolan și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 45 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 77% , ceea ce este bun. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Tocană ușoară la cuptor , Tocană ușoară de vită la cuptor într-un cuptor olandez din fontă și Tocăniță la cuptor Aka Tocăniță în mișcare .

Caserola Enchilada

Rețeta de caserolă Enchilada îți poate satisface pofta mexicană în aproximativ 1 oră și 10 minute . Această rețetă fără gluten și lacto ovo vegetariană servește 8 și costă 99 de cenți per porție . O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 14 g de proteine , 14 g de grăsimi și un total de 271 de calorii . 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Toamna va fi și mai specială cu această rețetă. Mergeți la magazin și cumpărați ardei gras, tortilla de porumb, brânză de vaci și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Funcționează bine ca fel principal. Vă este adus de Taste of Home. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 39% . Acest scor nu este atât de remarcabil. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Caserola Enchilada , Caserola Enchilada și Caserola Enchilada .

Supa de pui I

Reteta Supa de pui I se poate face in aproximativ 2 ore si 50 de minute . Această rețetă servește 10. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 9 g de proteine , 7 g de grăsimi și un total de 125 de calorii . Pentru 49 de cenți per porție , această rețetă acoperă 9% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este perfect pentru toamna . Funcționează bine ca un aperitiv ieftin. Această rețetă de la Allrecipes necesită pui, țelină, mărar și sare și piper. Această rețetă este pe placul a 48 de bucătari și bucătari. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, paleolitică și primară . În general, această rețetă câștigă un scor solid de 44% . Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Supa Tom Kha (supă thailandeză de pui cu nucă de cocos) , supă Avgolemono (alias supă grecească de pui cu lămâie) și supa Tom Kha (supă thailandeză de pui cu nucă de cocos) .

Cea mai bună supă de cartofi din lume

Rețeta Cea mai bună supă de cartofi din lume poate fi făcută în aproximativ 45 de minute . Această rețetă face 10 porții cu 522 de calorii , 27 g de proteine și 30 g de grăsime fiecare. Pentru 1,38 USD per porție , această rețetă acoperă 21% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 540 de persoane au fost impresionate de această rețetă. Toamna va fi și mai specială cu această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten . Dacă aveți la îndemână ceapă, bulion de pui, brânză cheddar și alte câteva ingrediente, o puteți face. Multor oameni le-a plăcut foarte mult acest fel principal. Vă este adus de Allrecipes. Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 81% . Acest scor este uimitor. Cea mai bună supă de cartofi din lume , tocană de cartofi dulci și cârnați: Încheierea foametei în lume Câte un cartof dulce pe rând și Tocană de cartofi dulci și cârnați: Încheierea foametei în lume Un cartof dulce pe rând sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Videoclipuri pentru a face mâncăruri diferite în stil Toamna
#57 Mirosul de mâncare este diferit în toamnă | Rețete de gătit și coacere de toamnăToamna nu este doar o perioadă în care lucrurile mor, devin maro și cad la pământ. Creează condițiile pentru ca creșterea să revină în...
2 rețete pentru a te pregăti de toamnă | Gordon RamsayCu toamna chiar după colț, iată două rețete delicioase pentru a vă face chef de acele nopți confortabile.
Coacerea de toamna - Rulouri cu scortisoara cu dovleac | Slow Living Silent Video | Cottagecore Silent VlogEste oficial sezonul dovleacilor pentru mine - da, nu putea începe înainte de sfârșitul lunii octombrie în cărțile mele. Încep cu o toamnă confortabilă...
Gătit singur la 2 dimineațapantaloni scurti.
3 idei de mic dejun cu dovleac | Mâncare sezonieră în toamnăAi nevoie de mai multă inspirație pentru bucătărie de toamnă? Consultați cartea mea electronică cu rețete, Harvest and Home:...
Sfaturi și trucuri pentru mesele Toamna
Idei suplimentare de meniu legate de mâncare Toamna
Verificați site-ul nostru