AcasăMetode de gătitLa grătar

Perfecțiunea la grătar: crește-ți gătitul în aer liber

Vara este aici și nu există o modalitate mai bună de a te bucura de vremea caldă decât să gătești grătarul și să gătești mese delicioase în aer liber. Dar, te-ai săturat de aceiași burgeri și hot dog vechi? Dacă doriți să vă duceți gătitul în aer liber la următorul nivel, este timpul să vă ridicați jocul la grătar. Fie că ești un maestru experimentat la grătar sau un începător, există o mulțime de sfaturi și trucuri pentru a-ți face mesele în evidență. De la perfecționarea marinadelor și a friturilor până la stăpânirea artei căldurii indirecte, există nenumărate modalități de a obține perfecțiunea la grătar. Așadar, apucă-ți cleștele și pregătește-te să-ți impresionezi familia și prietenii cu mâncăruri delicioase, care îi vor face să cerșească câteva secunde. În acest articol, vom explora unele dintre cele mai bune tehnici și rețete pentru a vă ajuta să deveniți un profesionist al grătarului în cel mai scurt timp. Pregătește-te să-ți duci gătitul în aer liber la noi culmi!

Unelte și accesorii esențiale pentru grătar

Înainte de a ne aprofunda în tehnici și rețete, să vorbim despre instrumentele și accesoriile esențiale pentru grătar de care are nevoie fiecare maestru de grătar. În timp ce grătarul și cleștele sunt evidente obligatorii, există alte câteva articole care vă pot duce gătitul în aer liber la nivelul următor.

Un instrument esențial este un termometru pentru carne. Acest lucru este deosebit de important atunci când gătiți carne la grătar, cum ar fi carnea de pui și porc, unde este esențial să le gătiți la temperatura potrivită pentru a evita orice boală alimentară. Un termometru bun pentru carne va asigura că carnea poate fi consumată în siguranță, fără a le găti prea mult.

Un alt accesoriu obligatoriu este o perie pentru grătar. Un grătar curat este esențial pentru a preveni ca orice resturi rămase să afecteze aroma alimentelor. O perie pentru grătar vă va ajuta să vă mențineți grătarul curat și pregătit pentru următoarea gătit.

În cele din urmă, nu uita de o pereche bună de mănuși rezistente la căldură. Acestea vor fi utile atunci când manipulați obiecte fierbinți, cum ar fi cărbunele sau când vă deplasați pe grătare sau tigăi fierbinți. Îți vor proteja mâinile și vor face grătarul mai sigur și mai confortabil.

Perfecționați-vă marinatele și freturile

Acum că ai pregătite uneltele și accesoriile, este timpul să te concentrezi pe vedeta spectacolului: mâncarea. Una dintre cele mai bune modalități de a vă îmbunătăți gătitul în aer liber este să vă perfecționați marinatele și freturile. Marinadele sunt un amestec de acid, ulei și arome care înmoaie și adaugă aromă cărnii, în timp ce frecțiile sunt un amestec de condimente și condimente care adaugă aromă cărnii și legumelor.

Când vine vorba de marinate, există nenumărate combinații de arome din care să alegeți. O marinadă clasică este un amestec de ulei, oțet și ierburi precum rozmarinul și cimbru. De asemenea, puteți adăuga ingrediente precum sos de soia, miere sau citrice pentru a adăuga profunzime aromei. Cheia este să lăsați carnea să se marineze timp de cel puțin o oră (sau până la noapte) pentru a permite aromelor să pătrundă complet în carne.

Când vine vorba de frecări, posibilitățile sunt nesfârșite. O frecvență de bază bună constă din sare, piper și boia de ardei, dar puteți adăuga alte condimente precum chimen, pudră de chili sau pudră de usturoi pentru a vă crea propriul profil de aromă. Asigurați-vă că vă acoperiți generos carnea sau legumele cu frecare și lăsați-le să stea cel puțin 30 de minute înainte de a le pune pe grătar pentru a permite aromelor să se dezvolte.

În cele din urmă, nu vă fie teamă să experimentați cu diferite marinate și freci. Încercați să utilizați diferite combinații de arome, cum ar fi miere și muștar sau ghimbir și usturoi pentru a adăuga o notă unică mâncărurilor tale.

Stăpânirea artei căldurii indirecte

O altă tehnică esențială pentru atingerea perfecțiunii la grătar este stăpânirea artei căldurii indirecte. Căldura indirectă este atunci când gătiți mâncarea departe de flăcările directe ale grătarului. Acest lucru este deosebit de important atunci când gătiți bucăți mai mari de carne, cum ar fi fripturi sau pui întregi, deoarece le permite să gătească uniform, fără să se ardă pe exterior.

Pentru a obține căldură indirectă, pur și simplu aprindeți cărbunii pe o parte a grătarului și puneți carnea pe cealaltă parte. Ca alternativă, dacă utilizați un grătar cu gaz, opriți unul sau mai multe arzătoare și puneți carnea pe partea neaprinsă. Acest lucru va permite cărnii să se gătească încet și uniform, fără a se arde.

Un alt beneficiu al căldurii indirecte este că vă permite să adăugați aromă de fum mâncărurilor dumneavoastră. Pur și simplu adăugați niște așchii de lemn, cum ar fi hickory sau lemn de măr, pe grătar, iar fumul vă va infuza carnea cu o aromă delicioasă de afumat.

La grătar Idei de masă
Pui la grătar cu unt și mere

Pui la grătar cu unt și mere este o rețetă fără gluten și fără lactate, cu 8 porții. Acest fel principal are 594 de calorii , 43 g de proteine și 39 g de grăsimi per porție. Pentru 1,83 USD per porție , această rețetă acoperă 22% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O persoană a preparat această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de pudră de usturoi, ardei cayenne, sos de grătar și câteva alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Vă este oferită de Taste of Home. De la preparare până la gătire, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 45 de minute . Cu un scor de 65% , acest fel de mâncare este solid. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Porumb la grătar cu unt condimentat , Pui la grătar la doză de bere și Adobo, Creveți la grătar cu usturoi .

Frigărui de porc Teriyaki la grătar

Frigăruile de porc Teriyaki la grătar sunt o rețetă japoneză care conține 6 porții. O porție conține 221 de calorii , 20 g de proteine și 10 g de grăsimi . Pentru 2,08 USD per porție , această rețetă acoperă 14% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 130 de persoane au considerat această rețetă delicioasă și sățioasă. Multor oameni le-a plăcut foarte mult acest fel principal. Dacă aveți la îndemână ceapă, ghimbir măcinat, zahăr brun și alte câteva ingrediente, o puteți prepara. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten și fără lactate . De la preparare până la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore și 30 de minute . Vă este oferită de Allrecipes. Per total, această rețetă obține un scor spoonacular solid de 78% . Rețete similare sunt frigăruile de pui shish , frigăruile la grătar și frigăruile Sheesh cu sos de iaurt .

Fasole Verde Migdale

Dacă aveți aproximativ 15 minute de petrecut în bucătărie, fasolea verde cu migdale ar putea fi o rețetă uimitoare fără gluten, fără lactate, paleolitică și lacto ovo vegetariană de încercat. Pentru 75 de cenți per porție , această rețetă acoperă 15% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această garnitură are 112 calorii , 5 g de proteine și 4 g de grăsime per porție. Această rețetă servește 4. Această rețetă de la Allrecipes necesită migdale, roșii conservate, fasole verde și condimente. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Cu un scor de 88% , acest fel de mâncare este uimitor. Încercați Salata de fasole verde cu migdale , fasole verde la grătar și fasole neagră și mazăre verde cu orez și orz pentru rețete similare.

Caserolă copioasă cu ouă

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați Caserola cu ouă. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 17 g de proteine , 34 g de grăsimi și un total de 385 de calorii . Această rețetă servește 12. Pentru 1,18 USD per porție , această rețetă acoperă 19% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână ciuperci, ouă, ciuperci și alte câteva ingrediente, le puteți face. Vă este adus de Taste of Home. Iarna va fi și mai specială cu această rețetă. 1 persoană a considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 50 de minute . Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, primară și cetogenă . Luând în considerare toate lucrurile, am decis că această rețetă merită un scor de 50% . Acest scor este solid. Rețete similare sunt supa copioasă de vită și ciuperci , supa copioasă de pui și porumb la grătar și supa de tortilla copioasă de pui .

Sandvișuri cu ursuleți de pluș

Nu poți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încearcă sandvișurile Teddy Bear. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană lacto-ovo și fără lactate are 447 de calorii , 16 g de proteine și 25 g de grăsimi per porție. Această rețetă are 8 porții. Pentru 50 de cenți per porție , această rețetă acoperă 16% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Această rețetă de la Taste of Home necesită stafide, pâine, miere și unt de arahide. De la preparare până la servire, această rețetă durează aproximativ 20 de minute . Cu un scor la cupă de 54% , acest fel de mâncare este bun. Panini/sandvișurile cu avocado, roșii și mozzarella , sandvișurile cu carne de vită trasă la grătar și sandvișurile cu prăjitură de morcovi sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.

Salată Supremă de Spaghete

Salata Supreme de Spaghete ar putea fi o rețetă bună pentru a-ți extinde repertoriul de aperitive. Această rețetă are 12 porții și costă 51 de cenți per porție. O porție conține 246 de calorii , 6 g de proteine și 9 g de grăsimi . Mergi la magazin și cumpără roșii, castraveți, condimente pentru salată supremă și alte câteva ingrediente pentru a o pregăti astăzi. Este oferită de Taste of Home. O persoană a fost impresionată de această rețetă. De la preparare până la gătire, această rețetă durează aproximativ 15 minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă obține un scor generos de 42% , ceea ce este solid. Dacă îți place această rețetă, aruncă o privire la aceste rețete similare: Jeleu Supreme de Merișoare , Brânză la Grătar Supremă Italiană și Înghețată Supremă Belgiană .

Salată de porumb la grătar

Salata de porumb la gratar necesita aproximativ 30 de minute de la inceput pana la sfarsit. Pentru 1,96 USD per porție , această rețetă acoperă 17% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această garnitură are 262 de calorii , 5 g de proteine și 15 g de grăsime per porție. Această rețetă servește 7. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 41 ar spune că a fost perfect. Această rețetă de la Taste of Home necesită urechi de porumb, rozmarin, spanac rupt și roșii prune. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru The Fourth Of July . Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană . Cu un scor de lingură de 71% , acest fel de mâncare este solid. Rețete similare sunt Salata de porumb proaspăt la grătar , Salata de cartofi roșii de pui și porumb la grătar și Salata de porumb la grătar .

Roșii la grătar cu sos de mărar

Dacă aveți aproximativ 20 de minute la dispoziție în bucătărie, roșiile la grătar cu sos de mărar ar putea fi o rețetă super vegetariană fără gluten și lacto-ovo de încercat. Pentru 45 de cenți per porție , primiți o garnitură pentru 8 persoane. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 1 g de proteine , 5 g de grăsimi și un total de 70 de calorii . O persoană a fost impresionată de această rețetă. Dacă aveți la îndemână unt, ceapă, smântână miraculoasă și alte câteva ingrediente, o puteți prepara. Vă este oferită de Taste of Home. Per total, această rețetă obține un scor spoonacular de 0% . Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-au plăcut și peștele asiatic la grătar , chiftelele de crab la grătar și pâinea prăjită cu pere și prosciutto la grătar.

Romaine la grătar cu vinegretă de brânză albastră și bacon

Dacă aveți aproximativ 23 de minute la dispoziție în bucătărie, salata de romană la grătar cu vinegretă de brânză albastră și bacon ar putea fi o rețetă super fără gluten și primordială de încercat. Această rețetă are 6 porții, cu 360 de calorii , 11 g de proteine și 29 g de grăsimi fiecare. Pentru 1,95 USD per porție , această rețetă acoperă 25% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este apreciată de 3 gurmanzi și bucătari. Ziua de 4 iulie va fi și mai specială cu această rețetă. Este oferită de Foodnetwork. Mergeți la magazin și cumpărați bacon, ceapă, ulei de măsline și alte câteva ingrediente pentru a o prepara astăzi. Merge bine ca garnitură la un preț rezonabil. Cu un scor de 76% , acest fel de mâncare este solid. Încercați salata de romană la grătar cu bacon și brânză albastră , salata de sfeclă roșie și brânză albastră cu dressing de vinegretă de citrice și smochine la grătar cu brânză albastră și miere de citrice pentru rețete similare.

Roșii la grătar cu parmezan

Nu poți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încearcă roșii la grătar cu parmezan. O porție conține 100 de calorii , 3 g de proteine și 4 g de grăsimi . Pentru 45 de cenți per porție , această rețetă acoperă 7% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este pentru 6 persoane. O persoană a încercat această rețetă și i-a plăcut. De la preparare până la servire, durează aproximativ 15 minute . Această rețetă de la Taste of Home necesită roșii, ulei de măsline, cățel de usturoi și piper măcinat grosier. Cu un scor de 72% , acest fel de mâncare este solid. Încearcă pește asiatic la grătar , chiftele de crab la grătar și pâine prăjită cu pere și prosciutto la grătar pentru rețete similare.

Videoclipuri pentru a face mâncăruri diferite în stil La grătar
Sfaturi ușoare pentru friptura la grătar - Cum să faci friptură la grătar acasăVă arăt sfaturi pentru friptura la grătar acasă, deoarece mulți dintre voi v-ați întrebat cum să faceți friptura perfectă la grătar. Acest videoclip este...
Arta de a găti la grătar: Cum să faci o friptură la grătarKarl Engel, bucătar-șef al echipei premiate de grătar Pigcasso , ne arată cum să facem grătarul perfect...
CUM SE GRĂRĂ PERFECT PEȘTELE Bucătarul cu stea Michelin Michael CimarustiSfaturi și trucuri profesionale pentru a grătar peștele de stâncă la perfecțiune. Bucătarul de fructe de mare Michael Cimarusti Providence ne arată cum să evităm ca peștele să...
Perfecțiunea la grătar: arta de a face Moo Gata în Kuala LumpurÎn timpul călătoriei mele la Kuala Lumpur, Malaezia, am fost hotărât să explorez scena alimentară locală. Am dat peste o piata stradala...
Sfaturi și trucuri pentru mesele La grătar
Idei suplimentare de meniu legate de mâncare La grătar
Verificați site-ul nostru